Μένοντας σπίτι με φλεβική ανεπάρκεια

Μένοντας σπίτι με φλεβική ανεπάρκεια

Την περίοδο αυτή που μένουμε στο σπίτι, η καθιστική ζωή επιβαρύνει την κατάσταση των ατόμων με φλεβική ανεπάρκεια.

Η φλεβική ανεπάρκεια αποτελεί μία νόσο που συνεχώς επιδεινώνεται. Η παλινδρόμηση και η λίμναση του αίματος εντός των περιφερικών φλεβών εκτός από το οίδημα, προκαλεί και μία σειρά συμπτωμάτων, όπως το αίσθημα βάρους και κόπωσης, το κάψιμο και τον πόνο με ιδιαίτερη επιδείνωση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορες μορφές όπως κιρσούς, φλεβεκτασίες και ευρυαγγείες, ενώ σε πιο προχωρημένο στάδιο εκδηλώνεται με οίδημα, δερματίτιδα από φλεβική στάση ή έλκος.

Συμβουλές για τη φλεβική ανεπάρκεια μένοντας σπίτι:

  • Αποφύγετε την πολύωρη καθιστική θέση. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό τότε χρησιμοποιείτε ειδικές ελαστικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης.
  • Αν εργάζεστε από το σπίτι και είστε πίσω από ένα γραφείο αρκετές ώρες, να σηκώνεστε τακτικά για περπάτημα, να αποφεύγετε να σταυρώνετε τα πόδια σας και να χρησιμοποιείτε υποπόδιο.
  • Εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Το περπάτημα, το ελαφρύ τρέξιμο και το ποδήλατο βοηθούν τη φλεβική κυκλοφορία.
  • Ξεκουράστε τα πόδια σας σε υψηλή θέση 2-4 φορές την ημέρα για μερικά λεπτά.
  • Να αποφεύγετε τα στενά ρούχα που εμποδίζουν τη φλεβική κυκλοφορία.

Οι γυναίκες βιώνουν πιο έντονα τα ενοχλήματα λόγω των ορμονικών μεταβολών και διακυμάνσεων στο σώμα τους.

Σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία οι φλέβες διαστέλλονται ακόμα περισσότερο, το αίμα δεν επιστρέφει εύκολα στην καρδιά, εγκλωβίζεται στις φλέβες της γαστροκνημίας και λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης ενεργοποιούν τους μηχανισμούς της φλεγμονής και προκαλούν τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως καθώς και δερματίτιδα, έκζεμα και αλλοιώσεις του δέρματος.

Για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της φλεβικής νόσου πέρα από τις αλλαγές στον τρόπο ζωής ιδιαίτερα ωφέλιμη είναι και η λήψη ενός κατάλληλου φαρμακευτικού σκευάσματος. Ένα από τα σκευάσματα με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα είναι το φλεβοτονικό Daflon®. Χάρη στα πέντε φυσικά φλαβονοειδή που περιέχει, το Daflon αυξάνει τον φλεβικό τόνο και προστατεύει τα αγγεία1. Όλα αυτά, συμβάλλουν στην ανακούφιση του αισθήματος βάρους στα πόδια, της κόπωσης, του οιδήματος και του πόνου

  1. Φύλλο οδηγιών χρήσης Daflon 500mg.

                                             Οδηγίες Χρήσης Daflon

Το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ‘Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ