Θεραπεία αιμορροΐδων σταδίου ΙΙ: Συντηρητική προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος

Θεραπεία αιμορροΐδων σταδίου ΙΙ: Συντηρητική προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος

Σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα, η διάγνωση των αιμορροΐδων γίνεται συνήθως όταν αυτές βρίσκονται στο δεύτερο στάδιο, οπότε και απαιτείται πλέον επείγουσα θεραπευτική αγωγή.

Σε αυτό το στάδιο, πολλοί ασθενείς διαπιστώνουν την πρόπτωση των αιμορροϊδικών όζων από τον πρωκτό. Οι ασθενείς ανησυχούν έντονα λόγω της εμφάνισης κηλίδων αίματος στα εσώρουχα και τα ρούχα τους. Οι κηλίδες αυτές προέρχονται από την αιμορραγία των αιμορροΐδων. Η αίσθηση του πόνου στον πρωκτό, την οποία υπέμεναν με θάρρος έως τώρα, τους γεννά τη σκέψη ότι ενδέχεται να έχουν κακοήθεις όγκους. Έτσι, οι περισσότεροι ασθενείς σπεύδουν σε ένα γαστρεντερολόγο προκειμένου να του εκφράσουν τους φόβους τους αυτούς.

 

Αιμορροΐδες σταδίου ΙΙ: Θεραπεία χωρίς επέμβαση

Για τη θεραπεία των αιμορροΐδων σταδίου II, σπανίως απαιτείται χειρουργική επέμβαση και χρησιμοποιούνται κυρίως συντηρητικές μέθοδοι. Έτσι, πολλοί ιατροί συστήνουν μαζί με αλλαγές στον τρόπο ζωής, τα φλεβοτονικά φάρμακα τα οποία περιέχουν ουσίες οι οποίες βελτιώνουν τον τόνο των φλεβικών τοιχωμάτων του ορθού και μειώνουν τη διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων.

Το Daflon είναι το φλεβοτονικό με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως4.  Στη σύνθεση του Daflon περιέχονται πέντε ενεργά φλαβονοειδή5. Δρώντας συνεργικά, τα 5 ενεργά φλαβονοειδή συμβάλλουν στην εξάλειψη των συμπτωμάτων της νόσου, μειώνοντας τον πόνο και την αιμορραγία και περιορίζοντας τον κνησμό στο ορθό1 ,2, 3 Το Daflon μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συμπτωματική θεραπεία της αιμορροϊδικής κρίσης τόσο των αιμορροΐδων σταδίου ΙΙ όσο και των αιμορροΐδων όλων των άλλων σταδίων της νόσου.

 

Επίσης, για τη θεραπεία των αιμορροΐδων σταδίου ΙΙ χρησιμοποιούνται συχνά τοπικά φάρμακα, τα οποία, κατά γενικά κανόνα, συστήνονται ως πρόσθετη αγωγή για την ανακούφιση της πρωκτικής δυσφορίας.

Οδηγίες Χρήσης Daflon

  1. Cospite M. Double-blind, placebo-controlled evaluation of clinical activity and safety of Daflon 500 mg in the treatment of acute hemorrhoids. Angiology 1994; 45 (6-Part 2): 566-573.4
  2. Misra M. Randomized clinical trial of micronized flavonoids in the early control of bleeding from acute internal haemorrhoids, Surgery (SURG) 2000; 87 (7): 868-872
  3. Goldberg R., Daflon is significantly more effective than placebo in the treatment of hemorrhoids. Phlebology Suppl. 2 1992: p.60-63
  4. Παγκόσμια στοιχεία πωλήσεων IQVIA Έτος 2017
  5. Paysant J et al. Int Angiol. 2008;27:81-83.

Tο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ‘Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ