Φαρμακευτική αγωγή για αιμορροϊδες

Υπάρχουν αποτελεσματικά φάρμακα για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων;

Υπάρχουν αποτελεσματικά φάρμακα για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων;

Σε συνεντεύξεις τους, οι ιατροί συχνά αναφέρουν ότι οι ασθενείς δεν σπεύδουν να τους επισκεφτούν στα αρχικά στάδια της νόσου, όταν δηλαδή εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα των αιμορροΐδων. Πράγματι, πολλοί άνθρωποι όταν αισθανθούν κάψιμο ή ακόμη και πόνο στο ορθό, προτιμούν να αναζητήσουν στο internet τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές, παρά να επισκεφτούν κάποιον επιστήμονα υγείας.

Είναι ωστόσο προτιμότερο η απόφαση για τη φαρμακευτική αγωγή για τη θεραπεία των αιμορροΐδων να τη λαμβάνουν οι ειδικοί, οι οποίοι πρώτα θα πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εξετάσεις και θα αξιολογήσουν την κατάσταση του κάθε ασθενούς.

Αιμορροϊδες πόνος

Υπάρχουν αποτελεσματικά φάρμακα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των αιμορροΐδων;

Όπως επισημαίνουν οι επαγγελματίες υγείας, η αιμορροϊδοπάθεια έχει διάφορα στάδια, για το καθένα από τα οποία απαιτείται ειδική θεραπεία. Σε προχωρημένα στάδια, εφαρμόζονται χειρουργικές μέθοδοι. Στο πρώτο στάδιο εμφάνισης της νόσου χρησιμοποιείται, κατά γενικό κανόνα, συντηρητική θεραπεία:

  • τοπικά φάρμακα, τα οποία είναι συνήθως δύο ειδών, υπόθετα και αλοιφές
  • από του στόματος συστημικά φλεβοτονικά φάρμακα.Τοπική Κρέμα Αιμορροϊδες

Πολλοί γαστρεντερολόγοι συνηγορούν ότι τα καλύτερα φάρμακα για τη θεραπεία των αιμορροΐδων είναι τα συστημικά φλεβοτονικά. Τα φλεβοτονικά φάρμακα ενδυναμώνουν και τονώνουν τα τοιχώματα των φλεβών του πρωκτού, μειώνουν τη διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων, ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία και τους προσδίδουν ελαστικότητα.

Το Daflon® είναι από τα συχνότερα συνιστώμενα φλεβοτονικά φάρμακα για την συμπτωματική αντιμετώπιση των αιμορροϊδικών κρίσεων4. Περιέχει 5 φυσικά φλαβονοειδή με συνεργική δράση και συμβάλλει στη μείωση των δυσάρεστων συμπτωμάτων της αιμορροϊδικής νόσου: πόνος, κνησμός και αιμορραγία2,3,4.

 

 Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ‘Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το Φύλλο Οδηγιών Χρήσης… κάνοντας ‘κλικ’ ΕΔΩ

 

  1. Paysant J., Sansilvestri-Morel P., Buskela E., Verberen T.J. Mezhdunarodnaia Angiologia, 2008, 27, 81-85
  2. Cospite M. Double-blind, placebo-controlled evaluation of clinical activity and safety of Daflon 500 mg in the treatment of acute hemorrhoids. Angiology 1994; 45 (6-Part 2): 566-573
  3. Misra M. Randomized clinical trial of micronized flavonoids in the early control of bleeding from internal hemorrhoids, Surgery (SURG) 2000; 87 (7): 868-872
  4. ΠΧΠ Daflon 500mg