Θεραπεία των κιρσών στο αρχικό τους στάδιο

Θεραπεία των κιρσών στο αρχικό τους στάδιο

Οι άνθρωποι θεωρούν ότι οι κιρσοί είναι απλώς αισθητικό πρόβλημα. Ωστόσο, η θεωρία αυτή είναι λανθασμένη από πολλές απόψεις: αυτή η πιθανότατα «ελαφριά» πάθηση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως τα τροφικά έλκη ή η θρομβοφλεβίτιδα, η οποία αποτελεί μια φλεγμονή των φλεβών με σχηματισμό θρόμβου.

Κατά κανόνα, η νόσος εξελίσσεται σταδιακά: αρχικά εμφανίζεται κάτω από το δέρμα ένα ανεπαίσθητο μοβ-μπλε «πλέγμα» τριχοειδών αγγείων, στη συνέχεια μεμονωμένοι φλεβικοί σχηματισμοί «πρήζονται» και στο τέλος της ημέρας υπάρχει ένα ελαφρύ αίσθημα βάρους στα κάτω άκρα. Όμως, αυτό ίσως να σηματοδοτεί ήδη την έναρξη της εμφάνισης κιρσών: η θεραπεία τους συστήνεται ήδη από αυτό το στάδιο από τους ειδικούς.

Αν οι κιρσοί δεν θεραπευτούν στο αρχικό τους στάδιο, η νόσος μπορεί να εξελιχθεί, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πόνο, διογκώσεις ακόμη και μαύρα σημάδια στα πόδια. Αυτά τα συμπτώματα συνήθως υποδεικνύουν φλεβική συμφόρηση και προβλήματα στην μικροκυκλοφορία.

Stages of CVD

Θεραπεία των κιρσών στο αρχικό τους στάδιο

Σε πολλές περιπτώσεις, για τη θεραπεία των κιρσών στο αρχικό τους στάδιο χρησιμοποιούνται φλεβοτονικά φάρμακα: πρόκειται για ειδικά φάρμακα που αυξάνουν τον τόνο των μυϊκών τοιχωμάτων των φλεβών, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία του αίματος στα αγγεία.

Leg Pain Daflon

Ένας από τους πλέον συνιστώμενους φλεβοτονικούς παράγοντες για την αντιμετώπιση της χρόνιας φλεβικής νόσου ήδη από τα αρχικά στάδια, είναι το Daflon®1 το οποίο συμβάλλει στη μείωση των δυσάρεστων συμπτωμάτων, όπως ο πόνος, το αίσθημα βάρους και κόπωσης και το οίδημα στα πόδια2. Χάρις στα πέντε φυσικά φλαβονοειδή που περιέχει και τη μικροκονιοποίηση, δρα γρήγορα: ο φλεβικός τόνος αυξάνεται εντός μίας ώρας από τη λήψη δύο χαπιών2,3,4. Προκειμένου να αποτραπεί η εξέλιξη της νόσου, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βάση στη θεραπεία των κιρσών στο αρχικό τους στάδιο.

Οδηγίες Χρήσης Daflon

Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ‘Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ

  1. International recommendations for the treatment of chronic diseases of the lower limbs. 2014; 33(2): 87-208
  2. SPC Daflon
  3. Barbe R., Amiel M. Phlebology, 1992, 7 (2), 41-44.
  4.  Paysant J, Sansilvestri-Morel P, Bouskela E, Verbeuren TJ. Mezhdunarodnaia Angiologia, 2008, 27, 81-85