Το δημοφιλέστερο φάρμακο για την αντιμετώπιση των κιρσών παγκοσμίως

Το δημοφιλέστερο φάρμακο για την αντιμετώπιση των κιρσών παγκοσμίως

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι κιρσοί είναι το τίμημα που πληρώνει το ανθρώπινο γένος για την ικανότητά του να περπατά σε όρθια στάση.

Βεβαίως, η στασιμότητα στις φλέβες των κάτω άκρων δεν οφείλεται αποκλειστικά στον διποδισμό. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν σημαντικά, όπως η κληρονομικότητα, οι ορμονικές μεταβολές, οι ιδιαιτερότητες του κάθε οργανισμού, ακόμη και το επάγγελμα του καθενός. Δεν είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη νόσος ονομάζεται και νόσος των πωλητών, των δασκάλων και των κομμωτών, δηλαδή όσων είναι αναγκασμένοι να στέκονται πολλές ώρες όρθιοι στη διάρκεια της ημέρας.

Τι είδους φαρμακευτική αγωγή πρέπει να λαμβάνεται για τους κιρσούς;

Χιλιάδες άνθρωποι παγκοσμίως αναζητούν καθημερινά στο διαδίκτυο φάρμακα για τους κι

ρσούς.

 

Τον τελευταίο αιώνα, η φαρμακολογία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στη θεραπεία της χρόνιας φλεβικής νόσου, προσφέροντας στους ιατρούς τη δυνατότητα να επιλέγουν από μια ευρεία γκάμα. Ένα από τα φάρμακα με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα είναι το φλεβοτονικό Daflon®. Τα χάπια Daflon® για τη φλεβική νόσο των κάτω άκρων συμβάλλουν στη μείωση των κύριων δυσάρεστων συμπτωμάτων της νόσου και βρίσκονται στην πρώτη θέση της λίστας των συνιστώμενων φαρμάκων παγκοσμίως 1. Τα εμπιστεύονται οι ειδικοί και τα λαμβάνουν εκατομμύρια ασθενείς 1,2.

Χάρη στα πέντε φυσικά φλαβονοειδή που περιλαμβάνει, το φάρμακο αυτό αυξάνει τον φλεβικό τόνο και μειώνει τη

στασιμότητα του αίματος και τη διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων ενισχύοντας παράλληλα την ελαστικότητα του τοιχώματός τους. Όλα αυτά συμβάλλουν στην ανακούφιση του αισθήματος βάρους στα πόδια, της κόπωσης, του οιδήματος και του πόνου. Η λήψη δύο χαπιών Daflon® την ημέρα είναι η συνιστώμενη δοσολογία για ανακούφιση από τα συμπτώματα της φλεβικής νόσου3.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το φάρμακο μπορεί να ληφθεί σε οποιοδήποτε στάδιο της νόσου, αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Οδηγίες Χρήσης Daflon

  1. International recommendations for the treatment of chronic diseases of the lower limbs. 2014; 33(2): 87-208
  2. IMS Health, 1st quarter 2015, Phlebotrophic drugs, sales in Euros, on the annual basis
  3. SCP Daflon