Φλεβίτιδα: Aίτια, συμπτώματα, θεραπεία

Φλεβίτιδα: Aίτια, συμπτώματα, θεραπεία

 

Φλεβίτιδα: Aίτια, συμπτώματα, θεραπεία. Σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία, 50% των ανδρών και 67% των γυναικών πάσχουν από φλεβίτιδα1. Αυτοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει τα πόδια να εκρήγνυνται κυριολεκτικά εσωτερικά και να προεξέχουν οι φλέβες στο δέρμα τους. Δεν είναι τυχαίο, ότι στις μηχανές διαδικτυακής αναζήτησης τα ερωτήματα «Πώς θεραπεύεται η φλεβίτιδα;» και «Πως θεραπεύονται οι κιρσοί;» έχουν χιλιάδες αναζητήσεις.

Κιρσοί: Συμπτώματα και θεραπεία

Κατά κανόνα, η χρόνια φλεβική νόσος δεν εκδηλώνεται αμέσως. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η διαταραχή της φλεβικής κυκλοφορίας στα πόδια μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο από τα αισθητικά ελαττώματα, όπως οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες και οι τελαγγειεκτασίες. Αυτά μπορεί να είναι τα πρώτα σημάδια της νόσου. Σε αυτό το στάδιο οι γυναίκες συνήθως αναρωτιούνται για τα αίτια της νόσου και τις εναλλακτικές θεραπείες.

Με την εξέλιξη της νόσου ενδέχεται να επιδεινωθεί το αίσθημα βάρους και κόπωσης στα πόδια, με την εμφάνιση πόνου και οιδήματος μετά από μια κουραστική μέρα και κυρίως τις βραδινές ώρες. Αν σε αυτό το στάδιο αγνοήσετε τα συμπτώματα και δεν ξεκινήσετε κάποια θεραπεία, ενδέχεται να προκληθούν επιπλοκές, όπως οξεία φλεβική θρόμβωση ή επιδερμικά έλκη.

Πως θεραπεύονται οι κιρσοί;

Η ιατρική κοινότητα διακρίνει τις σύγχρονες μεθόδους θεραπείας των κιρσών σε τέσσερις ομάδες:

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η πρόληψη και η θεραπεία των κιρσών πρέπει να είναι σ

Έλεγχος βάρους

υνδυαστική. Καθημερινές συνήθειες όπως εξειδικευμένες ασκήσεις για την ανακούφιση της κούρασης και τη μείωση του οιδήματος συνδυαστικά με  τη θεραπεία συμπίεσης, θα επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου. Η εναλλαγή ζεστού και κρύου νερού στο ντους συμβάλλει στην ενίσχυση των τοιχωμάτων των φλεβών και στην διατήρηση του τόνου τους, ενώ ο τοπικός δροσισμός εξασφαλίζεται από ειδικά τζελ.

Ωστόσο, για να αντιμετωπιστεί η φλεβίτιδα απαιτείται παράλληλα και η στοχευμένη δράση των φλεβοτονικών σκευασμάτων στις φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία.

Ένα από τα φάρμακα με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα είναι το φλεβοτονικό Daflon® το οποίο βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των συνιστώμενων φαρμάκων παγκοσμίως2. Χάρη στα πέντε φυσικά φλαβονοειδή που περιέχει, το φάρμακο αυτό αυξάνει τον φλεβικό τόνο και μειώνει τη στασιμότητα του αίματος και τη διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων ενισχύοντας παράλληλα την ελαστικότητα του τοιχώματός τους. Όλα αυτά, συμβάλλουν στην ανακούφιση του αισθήματος βάρους στα πόδια, της κόπωσης, του οιδήματος και του πόνου

Από την υγεία των φλεβών εξαρτάται όχι μόνο η εμφάνιση των ποδιών σας, αλλά και η συνολική ποιότητα ζωής σας. Απευθυνθείτε εγκαίρως στον γιατρό για να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία και ακολουθήστε προσεκτικά τις συστάσεις του.

Οδηγίες Χρήσης Daflon

Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ‘Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ

 

  1. Chronic diseases of lower extremity veins in industrial workers of Moscow (results of the epidemiological survey). Angiology and vascular surgery, 2004, volume 10, Issue. 1, p. 77
  2. International recommendations for the treatment of chronic diseases of the lower limbs. 2014; 33(2): 87-208

 

Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.