Αιμορροΐδες σταδίου ΙΙΙ: Θεραπεία της νόσου με σύγχρονες μεθόδους

Αν ένας ασθενής με αιμορροΐδες σταδίου ΙΙ δεν αξιολογήσει σωστά τα συμπτώματα και δεν συμβουλευτεί ιατρό προκειμένου να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπεία, η νόσος δυστυχώς συχνά εξελίσσεται στο τρίτο στάδιο.

Αυτό το στάδιο χαρακτηρίζεται από σημαντική επιδείνωση όλων των συμπτωμάτων σε σύγκριση με το δεύτερο στάδιο:

  • ο πόνος γίνεται πιο οξύς και διαρκεί περισσότερο
  • η συχνότητα των αιμορραγιών αυξάνεται
  • ο κνησμός και το αίσθημα καύσου γίνονται αφόρητα.

Επιπλέον, η βασική διαφορά αυτού του σταδίου είναι ότι η πρόπτωση των αιμορροϊδικών όζων, κατά την κένωση ή ακόμη και με την ήπια  φυσική δραστηριότητα, δεν είναι δυνατό να αναταχθεί με υποβοήθηση με το χέρι. Επίσης, είναι πιθανότερη η εμφάνιση επιπλοκών, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν θρόμβωση των αιμορροϊδικών φλεβών, περίσφιγξη στη βάση του αιμορροϊδικού όζου, περιπρωκτίτιδα και ανεξέλεγκτη αιμορραγία. Αν παρατηρήσετε ότι η κατάστασή σας επιδεινώνεται, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε αμέσως με τον ιατρό σας. 

Αφού εξετάσει τον ασθενή, ο ιατρός θα επιλέξει μια μέθοδο θεραπείας για τις αιμορροΐδες σταδίου III. Σε αυτό το στάδιο, μπορεί να επιλεγεί είτε η συντηρητική θεραπεία είτε η χειρουργική τους  αντιμετώπιση. Λόγω της σοβαρότητας της νόσου, ωστόσο, επιλέγεται συχνότερα η χειρουργική επέμβαση. Η αναζήτηση στο  διαδίκτυο για «αιμορροΐδες τρίτου σταδίου: μη επεμβατική θεραπεία» είναι από τις δημοφιλέστερες. Οι ιατροί μπορούν, στην πραγματικότητα, να προσφέρουν στους ασθενείς τη δυνατότητα να υποβληθούν σε ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες όπως ένεση σκληροθεραπείας ή περίδεση καθώς και χειρουργική αντιμετώπιση με αιμορροϊδεκτομή.
Σε πολλές περιπτώσεις είναι αποτελεσματικός ο συνδυασμός χειρουργικής και συντηρητικής θεραπείας. Το Daflon® χρησιμοποιείται ωςσυμπτωματική θεραπεία της αιμορροιδικής κρίσης και συμβάλλει στην εξάλειψη των κύριων δυσάρεστων συμπτωμάτων της νόσου, δηλαδή, μεταξύ άλλων, του πόνου, της αιμορραγίας και του αισθήματος καύσου στον πρωκτό. (1)

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το Φύλλο Οδηγιών Χρήσης… κάνοντας ‘κλικ’ ΕΔΩ

  1. SPC Daflon