Αιμορροΐδες και καθιστική ζωή

Οι αιμορροΐδες αποτελούν ένα θέμα «ταμπού» και είναι δύσκολο να καθορίσουμε την έκτασή του. Βάσει στατιστικών στοιχείων, το 70% του πληθυσμού θα εμφανίσει με το πέρασμα των χρόνων αιμορροΐδες λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής.

Ευτυχώς, η σύγχρονη φαρμακολογία έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου, αφήνοντας στο μακρινό παρελθόν την εποχή που οι ενοχλητικές αιμορροΐδες μπορούσαν να αφαιρεθούν μόνο χειρουργικά.

Για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου, οι ιατροί χορηγούν φάρμακα εξωτερικής χρήσης, όπως κρέμες, αλοιφές ή υπόθετα. Πολλοί ειδικοί γνωρίζουν ότι η  επίδραση αυτού του τύπου φαρμάκων δεν έχει μεγάλη διάρκεια. Για το λόγο αυτό, για τη θεραπεία των αιμορροΐδων συστήνονται κατά γενικό κανόνα, από του στόματος αγωγή και συμπληρωματικά, τοπικά φάρμακα. Η από του στόματος χορήγηση δισκίων αποτελεί τη βάση της θεραπείας των αιμορροΐδων. 

Συνήθως, οι ιατροί συνιστούν φλεβοτονικά φάρμακα ως κύρια αγωγή. Πρόκειται για αποτελεσματικά φάρμακα αντιμετώπισης της αιμορροϊδικής κρίσης με τις ακόλουθες δράσεις:

  • Αυξάνουν τον φλεβικό τόνο, μειώνουν τη διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων, επαναφέρουν στο φυσιολογικό τη διαπερατότητα των τριχοειδών και ενισχύουν την αντοχή τους.
  • Έχουν επίσης αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση.

Αν ρωτούσαμε έναν ειδικό ποια είναι τα καλύτερα μέσα για τη θεραπεία των αιμορροΐδων, πιθανότατα θα απαντούσε ότι η συνδυαστική θεραπεία είναι πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση της νόσου. Η αποκλειστική χρήση τοπικής αγωγής μπορεί να αποδειχθεί ανεπαρκής. Για καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να συνδυάζεται με τη χρήση  φλεβοτονικών φαρμάκων.

Το Daflon® είναι το πιο συχνά συνταγογραφούμενο φλεβοτονικό παγκοσμίως 5 . Βελτιώνει τον φλεβικό τόνο και μειώνει τη διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων 1  συμβάλλοντας στην εξάλειψη των συμπτωμάτων της αιμορροϊδικής κρίσης, όπως ο πόνος, ο κνησμός και η αιμορραγία 2, 3, 4 . Το φάρμακο έχει επάξια τη φήμη ότι  αντιμετωπίζει άμεσα τα συμπτώματα της αιμορροϊδικής κρίσης. Μόλις εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, η δραστική ουσία φτάνει στα πάσχοντα αγγεία εντός μία ώρας και ξεκινά να δρα 4 .

Το Daflon® καταπολεμά τα συμπτώματα της αιμορροϊδικής κρίσης και μπορεί να συνδυαστεί με τοπικές αγωγές.  Σε περίπτωση αιμορροϊδικής κρίσης, η συνιστώμενη δόση είναι 6 δισκία ημερησίως: 2 δισκία το πρωί, 2 το μεσημέρι και 2 το βράδυ για 4 ημέρες και, στη συνέχεια, 4 δισκία ημερησίως: 2 δισκία το πρωί και 2 το βράδυ για 3 ημέρες. 1

 

 

1. ΠΧΠ Daflon 500mg
2. Cospite M. Double-blind, placebo-controlled evaluation of clinical activity and
safety of Daflon 500 mg in the treatment of acute hemorrhoids. Phlebology. 1994;
9(suppl 1):40-43.
3. Misra M. Randomized clinical trial of micronized flavonoids in the early control of
bleeding from internal hemorrhoids, Surgery (SURG) 2000; 87 (7): 868-872
4. Barbe R, Amiel M. Phlebology, 1992, 7 (2), 41-44.
5. IMS MAT Q3 2016 πωλήσεις παγκοσμίως

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το Φύλλο Οδηγιών Χρήσης… κάνοντας ‘κλικ’ ΕΔΩ

Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν :
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ‘Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ