Τί είναι το daflon 500mg;

Tι είναι το daflon 500mg;
Το daflon 500 mg αυξάνει τον φλεβικό τόνο και προστατεύει τα αγγεία. Το daflon 500 mg ενδείκνυται ως εξής: – Δυνητικώς δρων ως βοηθητική θεραπεία στην αντιμετώπιση των επιπλοκών της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας των κάτω άκρων. – Συμπτωματική θεραπεία της αιμορροϊδικής κρίσης.
Πώς να πάρετε το daflon 500mg;
Πάντοτε να παίρνετε το daflon 500 mg αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Εάν έχετε αμφιβολίες, ρωτήστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Εκτός και αν σας έχει προταθεί διαφορετικά από το γιατρό σας, η συνήθης δόση για τους ενήλικες είναι: Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια: Η συνήθης δοσολογία είναι 2 δισκία την ημέρα, 1 δισκίο το μεσημέρι και 1 δισκίο το βράδυ, κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Αιμορροϊδική κρίση: 6 δισκία για τις πρώτες τέσσερις ημέρες, και στη συνέχεια 4 δισκία για τις επόμενες τρεις.
Εάν ξεχάσετε να πάρετε το daflon 500mg;
Εάν ξεχάσετε να πάρετε μία δόση του φαρμάκου σας, πάρτε την επόμενη δόση τη συνηθισμένη ώρα. Μην πάρετε διπλή δόση για να αναπληρώσετε τη δόση που ξεχάσατε.
Εάν πάρετε μεγαλύτερη δόση daflon 500mg από την κανονική;
Δεν έχουν μέχρι σήμερα αναφερθεί περιπτώσεις υπερδοσολογίας. Σε περίπτωση υπερβολικής δόσης ειδοποιήστε τον γιατρό σας ή τηλεφωνήστε στο Κέντρο Δηλητηριάσεων Αθηνών (τηλ.: 210-7793777).
Πώς να φυλάσσεται το daflon 500mg;
Να φυλάσσεται σε μέρη που δεν το φθάνουν και δεν το βλέπουν τα παιδιά. Να μη χρησιμοποιείτε το φάρμακο αυτό μετά την ημερομηνία λήξης που αναφέρεται στο κουτί και στη θήκη (blister). Η ημερομηνία λήξης είναι η τελευταία ημέρα του μήνα που αναφέρεται. Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου. Τα φάρμακα δεν πρέπει να απορρίπτονται στο νερό της αποχέτευσης ή στα σκουπίδια. Ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας πώς να πετάξετε τα φάρμακα που δεν χρειάζονται πια. Αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Με 5 φυσικά φλαβονοειδή
Με 5 φυσικά φλαβονοειδή ουσίες που προέρχονται από τα εσπεριδοειδή, με αποδεδειγμένη δράση στην καλή λειτουργία των φλεβών.
Με την δύναμη της Micronise μορφής
Η μοναδική micronise μορφή του εξασφαλίζει διπλάσια απορρόφηση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Αγωγή 1ης επιλογής στις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες1
Δρα στο φλεβικό σύστημα και εξασφαλίζει την διατήρηση της καλής φλεβικής κυκλοφορίας.

1.Nicolaides et al. Management of chronic venous disorder of the lower limbs: guidelines according to scientific evidence. Int Angiol. 2014:33 (2):126-139 

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το Φύλλο Οδηγιών Χρήσης… κάνοντας ‘κλικ’ ΕΔΩ

Συχνές Ερωτήσεις

Επιτρέπεται η κατανάλωση του daflon 500mg κατά τη διάρκεια του θηλασμού;

Επειδή δεν έχει μελετηθεί εάν το δραστικό συστατικό περνά στο μητρικό γάλα, η χρήση του daflon 500 mg αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

To daflon 500mg χορηγείται μόνο κατόπιν ιατρικής συνταγής;

Το daflon 500mg είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή. Για την ορθή χρήση του συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Η συγχορήγηση του daflon 500mg με άλλα φάρμακα επιτρέπεται;

Όσον αφορά τη λήψη των άλλων φαρμάκων μαζί με το daflon 500mg, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα περιστατικά αλληλεπίδρασης.

Ποια η διαφορά ανάμεσα στις συσκευασίες του daflon (30 δισκίων, 36 δισκίων, 60 δισκίων);

Και οι τρεις συσκευασίες daflon 500mg  (30 δισκίων, 36 δισκίων, 60 δισκίων) έχουν τα ίδια ακριβώς συστατικά (δραστικές ουσίες και έκδοχα) η διαφορά τους έγκειται στον αριθμό των δισκίων που περιλαμβάνει η κάθε συσκευασία.

To daflon 500mg 36 δισκίων (με την κόκκινη σήμανση) περιλαμβάνει τον ακριβή αριθμό δισκίων για την αντιμετώπιση της αιμορροϊδικής κρίσης:6 δισκία ανά ημέρα (2 το πρωί, 2 το μεσημέρι, 2 το βράδυ) για τις πρώτες τέσσερις ημέρες, και στη συνέχεια 4 δισκία ανά ημέρα  (2 το πρωί, 2 το βράδυ) για τις επόμενες τρεις ημέρες.